БСП не издържа поправителния на 11 юли. Причините се коренят в

...
БСП не издържа поправителния на 11 юли. Причините се коренят в
Коментари Харесай

Паргов: Оставката на Нинова вече е на дневен ред

БСП не устоя " поправителния "  на 11 юли. Причините се коренят в преломния миг - 2020 година А оставката на водача на левицата Корнелия Нинова към този момент е на дневен ред. Това съобщи ръководителят на БСП-София Калоян Паргов.

" Българска социалистическа партия потегли по пътя на директния избор. Първо се очакваше да сътвори фокус на всички медии и на цялото общество, само че се случи Коронавирус рецесията. По принцип 3-4 месеца е предизборна вътрешна акция и тогава партията се вперва в себе си. Кризата удължи акцията на 9-10 месеца. Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вторачен вътре в нас и явно, че изпуснахме значими трендове и процеси в обществото ", сподели Паргов пред bTV. Според него електорални маси са се отделили тогава.

" Те търсиха нови знамена, флагове, аватари. Направихме и грешката да не покажем безапелационна поддръжка за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в Народното събрание ще пазиме ползите им. Явно те не видяха това ", счита ръководителят на БСП-София.

Той уточни, че стои на дневен ред оставката на ръководителя на социалистите, само че разясни, че що се касае Корнелия Нинова има и някои нюанси: " Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя вкара, имаше своя триумф, само че след това нещо се случи 2020 г. След като през 2017 година имаш 1 милион гласа и 2021 година имаш най-големия спад и то в съпротива, очевидно повече не може да се работи по този начин и има потребност от смяна. "

По мотив оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на " ИТН ", Паргов означи, че това демонстрира липса на опит. Но е и знак, че ще има разговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР